Foto: Sportrevalidatie - Fysiotherapie Praktijk Mellenberg-Lehmann

Is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens sporten en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten. Of voor mensen die die op een andere manier een blessure hebben opgelopen waardoor ze op dit moment niet in staat zijn te sporten. Een fysiotherapeut gespecialiseerd in sportrevalidatie begrijpt wat er tijdens sporten gebeurt en snapt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt.

M. Mellenberg heeft in de jaren 90 alle modulen sportfysiotherapie van het NPI (nu oude stijl) gevolgd en zich regelmatig bijgeschoold in het behandelen en begeleiden van sportblessures. Tevens de cursus van inspanningsfysioloog Jan Vos gevolgd, de fysiofitheidsscan, die voor iedereen gebruikt kan worden. Deze scan is aangepast aan niet-sporters, recreanten, sporters en topsporters, mensen met aandoeningen, kinderen, mannen en vrouwen, etc. In principe kan elke sporter terecht. Zelf doet hij aan hardlopen, zwemmen, skeeleren/schaatsen, golf en alpinisme/sportklimmen waardoor dat een extra voordeel kan geven. Bovendien vanouds geïnteresseerd in klachten bij (ballet)dansers en, met pianospelen als hobby, in klachten bij musici.

Er kan worden gekozen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma’s met of zonder trainingsapparatuur. Braces of taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur kunnen ook deel uitmaken van de behandeling.