Of uw behandelingen door uw zorgverzekeraar worden vergoed, hangt van enkele zaken af. Gaat het om een aandoening  die op de zgn. chronische lijst staan, dan worden die vanuit de basisverzekering vergoed. Echter pas na de eerste 20 behandelingen. Bovendien krijgt u dan eerst te maken met het eigen risico dat bij vergoedingen uit de basisverzekering behoort.

De eerste 20 behandelingen dient u zelf te betalen of, indien uw een goede aanvullende verzekering heeft, komen ten laste van uw aanvullende verzekering.  Heeft u bijvoorbeeld een aanvullende verzekering die maar 12 behandelingen vergoedt, dan dienen  de resterende behandelingen tot en met de 20ste behandeling zelf betaald te worden. Hiervoor gelden de particuliere tarieven van de praktijk.

Heeft een aandoening die niet op de chronische lijst staat, dan worden deze behandelingen vanuit uw aanvullende verzekering betaald. Indien u geen aanvullende verzekering heeft dan dient u de behandelingen zelf te betalen. U krijgt hiervoor een particuliere rekening opgestuurd.

Behandelingen die wel door de aanvullende of basisverzekering worden vergoed, worden door de zorgverlener  rechtstreeks digitaal naar uw zorgverzekeraar verzonden via Vecozo (https://www.vecozo.nl/).

Dit kan alleen indien uw zorgverlener een overeenkomst heeft afgesloten met  uw zorgverzekeraar. Door op de icoontjes te drukken komt u op de website van Vecozo met de desbetreffende verwijzing naar de zorgverzekeraar. Wij hebben, zover wij weten, met alle zorgverzekeraars in Nederland een overeenkomst gesloten, dus kunnen wij rechtstreeks via Vecozo declareren. U hoeft dan dus zelf niets te doen.

PDF fysiotherapie verzekeren 2014 infographic

zorgkiezer.nl/vergoedingen/fysiotherapie