Foto: Kurt Lehmann - Fysiotherapie Praktijk Mellenberg-Lehmann

De nu oudste fysiotherapeutische praktijk in Purmerend werd opgezet in 1956 door dhr. K. Lehmann en zijn echtgenote J. ter Kuile.

Na de Tweede Wereldoorlog waren er in deze stad twee ziekenhuizen; het Katholieke Liduinaziekenhuis en het openbare Stadsziekenhuis. In het Stadsziekenhuis ontwikkelden het echtpaar Lehmann de afdeling fysiotherapie. Aanvankelijk werd praktijk gehouden in de directiekamer van dhr. F. Harshagen en op de röntgenafdeling , als die onbezet waren. Kortom, er moest nog een ruimte worden gecreëerd voor heilgymnastiek en massage, zoals de fysiotherapie toen heette. Bij zichzelf thuis, in de woonkamer, gaf mevr. H.F.G. Lehmann-ter Kuile als eerste in Purmerend, zwangerschapsgymnastiek.

In 1964, lieten zij een huis met praktijkruimte bouwen op de Schipperslaan, bedoeld als dependance van de praktijk in het ziekenhuis. Het inwonertal van Purmerend groeide enorm en gaf reden tot toename van fysiotherapiepraktijken. Zodoende werd de praktijk op de Schipperslaan losgekoppeld van het Stadsziekenhuis en ging door als zelfstandige praktijk. De ziekenhuizen fuseerden later, in de jaren tachtig, tot het Waterlandziekenhuis, nu met een eigen fysiotherapieafdeling.

Foto: T. Lehmann en M. Mellenberg - Fysiotherapie Praktijk Mellenberg-LehmannIn 1983 werd de praktijk aan de Schipperslaan 7 overgenomen door hun dochter T. Lehmann en schoonzoon M. Mellenberg en heeft de naam ”Praktijk voor fysiotherapie Mellenberg-Lehmann” gekregen.

Zij hebben de praktijk verder uitgebouwd, gemoderniseerd en aangepast aan de nieuwe moderne eisen. Tevens zijn er twee vaste medewerkers werkzaam, mevr. S. Rutten en mevr. C. Wilken.