Postoperatieve revalidatie, begeleiding chronische ziekten en aandoeningen

Foto: Algemene Fysiotherapie - Fysiotherapie Praktijk Mellenberg-Lehmann

Er zijn vele aandoeningen die op de zogenaamde chronische lijst (van Borst) staan. Voor een bepaalde termijn, bijv. een half of heel jaar, zijn dat de nabehandelingen van operaties zoals, total hip of total knee, herniaoperaties, botbreuken e.d.

Elke specialist en elk ziekenhuis gebruikt vaak zijn eigen behandelprotocollen voor behandeling van de patiënten zowel pre- als postoperatief. Wij houden ons aan het gewenste protocol.

De meerjarige aandoeningen zijn meestal aandoeningen die nooit meer over gaan zoals MS (multiple sclerose), diabetes I en II, reuma, hemiplegie, etc. Maar er zijn tevens chronische aandoeningen die wel over kunnen gaan of in een stabiele, hanteerbare fase kunnen overgaan. Bijvoorbeeld na ingewikkelde operaties, whiplash, KANS (het vroegere RSI), botbreuken of diabetes type II.

Door de uitgebreide oefenmogelijkheden in onze praktijk kunnen we deze patiënten goed begeleiden volgens allerlei methoden als de Noorse medische trainingsmethode, volgens de principes van graded activity, volgens de Rehaboom van Toine van den Goolberg en volgens de fysiofitheidsscan van inspanningsfysioloog Jan Vos.